Wednesday, June 30, 2010

Old acquaintance

Sirene, voci multe, cineva plange...

- Ce naiba se intampla?
- Nu stiu dragule. Mi-e somn, nu-mi pasa. Lasa-i!
- Nu pot sa dorm. Ma intorc in 2 minute.
- Stai... Eh la dracu!

Rick se ridica din pat, lua camasa aruncata la marginea patului si fara sa-si mai incheie nasturii iese din dormitor. Ea adoarme instant. Coboara repede cele 3 etaje ale cladirii vechi in care locuia cu chirie de cativa ani. In dreptul usii 009 se opri. Se uita dezgustat la placuta pe care scria 'Mr. Bob' si fara sa stea pe ganduri o scuipa si se indrepta spre usa de la intrare.

- El e! se auzii o voce din multime si o doamna la 30 de ani se napustii asupra lui. Era imbracata cu un pardesiu purpuriu si purta o palarie roz ce nu se mai potrivea cu machiajul din jurul ochilor ce fusese intins pe toata fata de lacrimile ce nu se mai opreau din curs. Doi barbati se facura paravan si o oprira inainte ca Rick sa incaseze un pumn in varful nasului.

- El e! Sunt sigura! Numai eu stiu cum il ameninta de fiecare data cand il vedea! "Te omor daca nu dispari!" asa i-a zis alaltaieri cand s-au certat din cauza unei nenorocite de yala. Criminalule!

Rick amutii. In sfarsit pricepu ce se intamplase. Mr. Bob era intins pe asfalt cu fata in jos. O dara de sange se prelingea din nara si tampla dreapta. Era mort. Femeia nu era alta decat sora lui, Katherine. Obisnuia sa o descrie ca fiind "copia amplificata a lui Bob".

El si Bob se stiau de mici. Au crescut in aceasi curte dupa ce statul ii mutase acolo impreuna cu mamele lor. Tata nu avea decat Bob. Dar tot ce a ramas din el dupa un accident pe platforma petroliera pe care lucra era o leguma. Rick a avut mai mult noroc. El nu a fost nevoit sa-si vada tatal chinuindu-se. S-a stins pe loc in momentul exploziei. Initial au fost ca fratii. Totul s-a schimbat intre timp cand Rick a castigat un bilet la loto. A reusit sa cheltuiasca 500.000 $ in 3 zile pe bautura si femei usoare. Bob a facut o criza de nervi si a sustinut sus si tare ca a ramas sa traisca in mizerie din cauza lui. Din cei mai buni prieteni au devenit peste noapte cei mai mari dusmani. Rick n-a inghitit niciodata atitudinea adoptada de Bob. Momentul in care Rick si-a jurat ca-l va distruge a fost atunci cand Bob a fugit si casatorit cu iubita lui. Nu s-au vazut timp de 5 ani pana cand Bob s-a intors in orasul natal parasit de nevasta. Singurul loc unde si-a permis sa stea a fost in cocioaba in care Rick statea de un an. Daca pana atunci cladirea era inca in stare acceptabila, lucrul acesta avea sa se schimbe. Cand s-au vazut dupa atata timp cei doi au explodat. Au aruncat cu scaune, au rupt usi, au spart geamuri. Rick si-a pierdut degetul mijlociu de la mana stanga cand Bob a trantit usa de la intrare peste mana. A fost prima oara cand cuvintele "te omor" au iesit din gura lui Rick.

Ramas buimac pe treptele din fata cladirii Rick se balbaii:

- Nu... n - n - n - n -am fost eu... N-n - nu pot sa cred. De ce?

(to be continued)

Share

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home