Thursday, March 5, 2009

Romania? Sau toate?

Chiar asa sa fie de vina tara asta in care m-am nascut? Adica eu nu mai pot sa cred ca doar la noi este atat de penibila viata. Aseara la bere in loc sa radem sa ne distram, ne apucasem sa tinem lungi polemici pe subiectul 'posibilitatile tanarului roman'. Ce pompos suna! 

In fine... Si ne gandeam noi asa - cam cati bani ar trebuii sa castige un tanar ca sa poata sa plece de la mama si de la tata de acasa, sa-si ia casa lui, sa ia o fata frumoasa (eu n-as mai recomanda asta dar never mind) sa faca un copil, doi, trei, cati vrea? Deci? Cam cati? Cam multi zic eu. Si defapt nu eu. Societatea in care traim. Faceam un calcul. Eu castig destul de bine. La varsta mea, fara sa fiu calificat in domeniu (din punct de vedere al hartiilor) eu castig bine. Sunt foarte multi oameni in tara asta care au salariu mai mic ca al meu. Dar totusi... Eu, de 2 luni de zile mananc din an in pasti, si cel putin ultima luna am dat-o pe paine rau tare...  De ce? Pai pentru ca restul banilor se duc pe casa.

A! Nu! Nu mi-am cumparat casa. Chirie domnilor. Caci cam atat ne permitem deocamdata. Mai rau e ca dupa cum se vede orizontul, in curand nu o sa ne mai permitem nici atat. Si atunci ma intreb eu... Cum ar trebuii sa pornim in viata? Printre cutii de carton si PET-uri pe post pe perna?

Macar asa iti vor ramane bani de-un colt de paine-n plus....

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home